SEO без линкове, ценни съвети

2020

По-рано беше лесно да напреднете в борбата за по-предни позиции в Gogole  – повече връзки, повече необходими думи на страниците и прости манипулации в кода на сайта. И нещата се случваха.

След това се развиха търсачките: по-специално, Google внедри наказателните алгоритми  принуждавайки оптимизаторите да мислят за качеството на текстовете и връзките. Днес търсачките станаха още по-интелигентни благодарение на невронните мрежи и резултатите от търсенето обикновено са оптимални – тоест дори при доста неясна заявка от човек, в идеалния случай той получава страница, която максимално отговаря на нуждите му. Въпреки че тук системата тепърва ще се учи и развива. Конкуренцията също нарасна: ако преди няколко години класическият набор от стъпки за оптимизация стабилно водеше към върха – някой по-рано, някой по-късно – сега виждаме все повече и повече теми, които станаха силно конкурентни – без адекватен бюджет и дълга и старателна работа, шансовете за по-добро класиране клонят към нулата.

 

Как да се движим в новите условия?

3 основни акцента за SEO  в днешно време

Текстовете и връзките не са изчезнали, те само стават по-добри и следователно по-скъпи. Но ако оптимизаторът ги използва изключително, тогава има голям шанс да не стигнете далеч или дори да попаднете под филтъра. Виждаме все повече сайтове, които са в топ 10 по горещи заявки с минимум линкове и SEO текстове. Което ни шокира.

Поведенчески фактори

Най-важният елемент на SEO, който се отнася до търсачките само косвено. Основният акцент е върху развитието на сайта. Ако потребителите харесват вашия сайт, ако намерят цялата необходима информация в него, е удобно да изберат и поръчат продукт или услуга – търсачките също ще харесат сайта. Как да разбера дали е удобно за потребителите? Чрез поведенчески фактори: Време за преглед на сайта дълбочина на преглед на каталога и отделните страници; процент на отказ: колко посетители напускат страницата твърде бързо; процент на действията за реализация: използване на кошница, попълване на формуляри за кандидатстване; и други За да се подобрят тези показатели, е необходима внимателна работа с използваемостта: това е подробен каталог с филтри, удобно меню, подробни карти на продукти, забележими целеви действия. Понякога можете да постигнете резултати само чрез разработване на нов сайт. Днес SEO не работи без постоянно развитие на сайта. По този начин, вие решавате едновременно две важни задачи – увеличаване на конверсията и подобряване на позицията ви в търсенето, които дават още повече трафик и продажби. Печеливша стратегия. Има и собствени оптимизационни трикове, които не са забранени от търсачките. Например видео или пагинация в каталога ще ви помогнат да увеличите времето, когато разглеждате сайта, и можете да увеличите процента на директен трафик, който е ценен за търсачките (когато адресът на сайта е въведен в браузъра), като използвате рекламна кампания или офлайн конкурс. Какво става, ако сайтът е нов и поведенческите фактори все още не са се натрупали? Най-доброто решение е да започнете да рекламирате и да започнете да привеждате хора в сайта, чието поведение търсачката може да анализира.

Структура на сайта

Мощен и често скрит инструмент за SEO. В най-простия случай с богата семантика (много вариации на ключови думи с добра честота) – правим страници за всички основни заявки. Понякога има много възможности за гео-заявки. Тогава е възможно да се създадат отделни страници с уникално съдържание за всеки регион.

Правилният избор на заявки
Ако не сте готови да инвестирате огромен месечен бюджет, за да изпреварите всички конкуренти, трябва да сте по-умни. Промоцията си струва да започнете с една или две групи заявки, които представляват вашето уникално предложение за продажба – това, което изпъквате във вашата индустрия.

Още ценни съвети можете да откриете онлайн, четейки всеки ден този сайт !!!